• Wolluis en schildluis simpel, goedkoop en effectief bestrijden

  Gepost in Moestuin - Geupdated: - Gepubliceerd:

  Biologisch bestrijden van wolluis of schildluis. In deze reeks artikelen over de makkelijke moestuin lees je alles het simpel, goedkoop en effectief bestrijden van de tuinplagen wolluis en schildluis.

  Tags/labels: RobsMoestuin, RobsKamerplanten, RobsGroentenplanten, Heesters

  De Moestuin

  Een moestuin is een tuin voor het verbouwen van groenten, kleinfruit en kruiden. Een moestuin kan groot zijn, maar ook klein. Zelfs op een balkon kan een moestuin worden opgezet. De planten kunnen gekweekt worden in de volle grond, maar ook op een balkon in potten of bakken of overdekt in een kas of broeibak.

  In deze serie artikelen gaat het over de makkelijke moestuin. Een moestuin voor mensen die wel hun eigen groenten, kleinfruit en kruiden willen verbouwen maar er niet dagelijks al te veel tijd aan willen besteden. Daarom kiezen we ook voor soorten die gemakkelijk te verbouwen zijn. Zo is lekker eten uit eigen teelt voor iedereen weggelegd.

  Wat is wolluis?5d35717e6a138b2815007c15404545ce.jpg

  Wolluizen vormen een familie van zeer hardnekkige luizen die planten behoorlijk kunnen aantasten. Ze drinken niet alleen het sap van de planten maar laten ook een soort van honingdauw uit, waar weer schimmels op gaan groeien.

  Wat is schildluis?

  0898a01a9afc25740e03888c4a391edb.jpg

  Schildluizen hebben een hard panters op de rug en leven van plantensappen. Ze zijn erg sterk en overleven de winters gemakkelijk. Schildluizen zijn zeer resistent tegen gif en daardoor moeilijk te bestrijden

   

   

  Hoe bestrijd je wolluis of schildluis het beste

  Hoewel natuurlijk bestrijding met behulp van sluipwespen en lieveheersbeestjes iets helpt, is er een goedkope en effectieve wijze om dit soort luizen te bestrijden. je hebt maar twee ingrediënten nodig:

  Neem een kopje en vul dit voor de helft met keukenzout. Vul het daarna aan met warm water. Roer het mengsel zodat zoveel mogelijk zout oplost.

  145366682314cc1e066dd3fcf15f339c.jpg

  Breng dan met behulp van een kwast het mengsel aan op de plant delen die onder de luis zitten. De luizen zullen ter plekke sterven. Spoel de plant daarna af met schoon water.

  Indien nodig dient deze behandeling nog een keer herhaald te worden. De resultaten zijn spectaculair!

  Uit de gemakkelijke moestuin reeks:

  Kweken en telen van aalbes en zwarte besaardappelenaardbeienabrikozenandijvieBlauwe HoningbesBlauwe bes,  druivenkiwi’skakikruisbessenpreipruimenrabarberrode peperssugar snapstomatenuienvijgenwalnoten.

  Kweken en telen van basilicumcitroenmelissehysoplauriermuntkomkommerkruidrozemarijnsalie en tijm.

  Tevens algemene artikelen over kweken en telen van groententuinkruidenkleinfruit en over groenbemestingdaktuinvierkante meter tuinzaaienverticaal tuinierenwindow farmingmulchen en compost maken. Artikelen over het houden en verzorgen van honingbijenganzenkippenkonijnen en pauwen.

  Artikelen over het bestrijden van bladluisslakkenwolluis en schildluis.

  Tip! Bewaar dit artikel voor het volgende seizoen

  Voeg deze pagina toe aan je Bladwijzers door te klikken op de onderstaande knop.

  Bladwijzer toevoegen