• Gele moerasaronskelk ofwel Lysichiton Americanus. indrukwekkend blad en bloei

  Gepost in Overige planten - Geupdated: - Gepubliceerd:

  In dit artikel uit de serie vijverplanten bespreek ik de imponerende moerasplant Gele Moerasaronskelk ofwel Lysichiton Americanus.

  Tags/labels: RobsVijvaria, RobsVijverplanten, Lysichiton , Moerasplant, Oeverplant

  Gele moerasaronskelk ofwel Lysichiton Americanus

  De prachtige moerasaronskelk is een overblijvende moerasplant. Het is een grote, sterke plant, waarvan de bladeren na een aantal jaren een hoogte van ongeveer honderdvijfendertig centimeter halen en een breedte van wel tachtig centimeter.

  De zeer decoratieve bladeren zijn van een aantrekkelijke groen en dat maakt de plant erg aantrekkelijk . In het voorjaar, april tot mei, produceert de plant een prachtige bloei, waarvan het Gele schutblad meer opvalt dan de talrijke groene bloempjes. De Engelse naam is western skunk cabbage.  De foto's zijn genomen in de Japanse Tuin in Clingendael.

  Gele Moerasaronskelk in het wild

  774f9242111baa159e558ef43a345c55_medium.

  De Moerasaronskelk is afkomstig uit de Verenigde Staten waar hij skunk cabbage wordt genoemd, vanwege de skunky geur. Hij wordt gevonden van Alaska tot in het zuiden van de Verenigde Staten. De beren eten de wortels van de plant na de winterslaap, om zo de stoelgang te activeren. De indianen gebruikten de plant voor medicinale redenen en de bladeren als verpakkingsmateriaal.

  b5715c9afbb1a75a1928c0bf24046c5a_medium.

  Gele Moerasaronskelk in de vijver5e03ee476f9df7a1d9fb0284393674e3_1398798

  De Moerasaronskelk kan in water van maximaal 10 centimeter diep staan. Het prettigst voelt de plant zich als de wortels net onder water staan.

  De standplaats dient beschaduwd tot licht zonnig te zijn.

  In de winter sterven de bladeren af maar geen zorg deze plant kan met gemak temperaturen tot -20 °C doorstaan.

  Plant ze niet dicht bij elkaar want een plant wordt elk jaar groter en breder. Gebruik vruchtbare, liefs humusrijke grond.

  Gele Moerasaronskelk vermeerderen

  De Moerasaronskelk is gemakkelijke te vermeerderen door de plant te scheuren. De plant groei met grote wortelstokken en breidt zich zo uit. Door een grote plant met een spade in twee of meer delen te splijten, krijg je meer planten.

  35bcee3816ecf851aa1740c6a4da8468_medium.

  Gele Moerasaronskelk

  Een prima vijverplant voor beginners en gevorderden, die in steeds meer speciaalzaken en tuincentra verkrijgbaar is.

 • End of content

  No more pages to load